• Sopivatko Möller Omega-3 Pikkukalat kaiken ikäisille?

  Möller Omega-3 Pikkukalat sopivat 3 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille lapsille. Pikkukalat voi halutessa myös pilkkoa pienempiin osiin, jolloin niiden nauttiminen on vieläkin helpompaa.

 • Möller Vahva Omega-3 kalaöljykapselit ovat sameita. Onko tuotteessa jotain vikaa?

  Ei. Samea kapseli on ominainen tälle tuotteelle. Möller Vahva Omega-3 kalaöljykapseleissa on ainutlaatuinen enteropäällyste, jonka ansiosta kapselit sulavat vasta ohutsuolessa, eikä mahalaukussa kuten normaalit kalaöljykapselit. Tämä estää niin monille tutun ”kalaöljyröyhtäilyn” ja kalan ikävän jälkimaun suussa. Enteropäällyste tekee kapselin pinnasta samean ja hiukan epätasaisemman kuin normaalista omega-3-kapselista. Tämän takia kapselit saattavat myös takertua toisiinsa purkissa säilytyksen aikana, mutta irtoavat toisistaan kun purkkia ravistetaan, esim. pöytää vasten.

 • Voiko omega-3-valmistetta käyttää yhdessä verenohennuslääkkeen kanssa?

  Kalaperäiset omega-3-rasvahapot EPA ja DHA lisäävät veren juoksevuutta eli ohentavat verta. Ne estävät trombosyyttien eli verihiutaleiden toimintaa ja näin ollen vähentävät veren hyytyvyyttä. Verenohennuslääke estää myös veren hyytymistä. Omega-3-valmisteet toimivat periaatteessa siis samoin kuin verenohennuslääke, mutta pienemmässä mittakaavassa eli omega-3-rasvahappojen veren hyytymistä estävä vaikutus ei ole niin suuri kuin verenohennuslääkkeellä. Verenohennuslääkkeen käytön aloitukselle on yleensä hyvin selkeät ja vahvat lääketieteelliset perusteet eikä sen käyttöä koskaan voi korvata omega-3-valmisteella. Jos käytät verenohennuslääkettä ja haluat samalla käyttää omega-3-valmistetta on sinun keskusteltava asiasta lääkärisi kanssa.

 • Voiko Möller tuotteita käyttää parasta ennen päivämäärän jälkeen?

  Parasta ennen päivämäärä on päivä, johon asti voimme taata tuotteen laadun pysyvän sellaisena kuin sen on tarkoitus olla. Tuote ei ole helposti pilaantuva (jos on säilytetty oikein) eikä siitä tule vaarallinen, vaikka päiväys menee umpeen.  Kohtuullisessa ajassa tuotteen voi käyttää loppuun.

 • Kannattaako Möller-tuotteita käyttää kuuriluontoisesti vai jatkuvasti päivittäin?

  Kalaöljykapseleista ja kalanmaksaöljystä saa omega-3-rasvahappoja, joita kehomme tarvitsee joka päivä. Siksi myös omega-3-valmistetta suositellaan syötäväksi päivittäin eikä kuuriluonteisesti. Myös D-vitamiinin saanti on hyvä turvata ympärivuotisesti, sillä harva suomalainen saa kesälläkään tarpeeksi D-vitamiinia auringosta meidän leveysasteilla.

 • Sopiiko kalanmaksaöljy myös lapsille?

  Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Valtion ravitsemusneuvottelukunta eivät suosittele A-vitamiinia sisältävien ravintolisien, kuten kalanmaksaöljyn, käyttöä alle kouluikäisillä eli alle 7-vuotiailla lapsilla. Mikäli vanhemmat haluavat antaa kalanmaksaöljyä alle kouluikäiselle, tulee siitä keskustella terveydenhoitajan, ravitsemusterapeutin tai lääkärin kanssa. Sopiva annos voisi olla esimerkiksi 2,5 ml päivässä.

  Möller Omega-3 Pikkukalat eivät sisällä A-vitamiinia. Ne sopivat kolme vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille lapsille.

 • Miten EPA ja DHA eroaa E-EPA:a ja E-DHA:a?

  Kaikissa Möller tuotteissa omega-3-rasvahapot EPA ja DHA ovat luonnollisessa triglyseridimuodossa. Tässä muodossa rasvahapot esiintyvät kalassa ja ihmisen kehossakin. Synteettiset omega-3-rasvahapot tunnistaa E-alusta, esimerkiksi E-EPA ja E-DHA.

 • Kärsin käytön yhteydessä epämiellyttävistä röyhtäyksistä ja kalan jälkimausta. Mitä neuvoksi?

  Tämä on yleinen vaiva monilla. Ne jotka kärsivät tästä, voivat käyttää Möller Vahva Omega-3 kapseleita, joissa on ainutlaatuinen refluksia estävä päällyste. Päällysteen ansiosta kapseli ei liukene vatslaukussa kuten normaalit kalaöljykapselit, vaan vasta ohutsuolessa, jossa myös ravintoaineiden imeytyminen tapahtuu. Tämä estää epämiellyttävien röyhtäyksien ja kalan jälkimaun syntymisen suussa.

  [was-this-helpful]

 • Omega-3-rasvahapot ovat Möller tuotteissa triglyseridimuodossa. Nostavatko ne tällöin veren triglyseridipitoisuutta käyttäjällä?

  Möllerin tuotteissa rasvahapot ovat juuri samassa muodossa, missä nautimme suurimman osan ruoan mukana tulevasta rasvasta eli triglyseridimuodossa. Triglyseridit ovat siis luontainen, ruoasta saatava rasvamuoto. Triglyseridit on juuri luonnollisuuden takia valittu Möllerin tuotteisiin rasvamuodoksi. Omega-3-rasvahappojen määrät Möllerin tuotteissa ovat aina sellaisella tasolla, että niillä on positiivisia vaikutuksia elimistöön, eivätkä ne nosta veren triglyseridipitoisuutta.

 • Kauanko kalanmaksaöljypullo säilyy avattuna?

  Möller Kalanmaksaöljy on puhdas luonnontuote, jossa ei ole säilöntäaineita. Avattu pullo säilyy jääkaapissa noin 3 kuukautta.

 • Minkä kalan öljyä Möller käyttää ja mistä kalat ovat pyydystetty?

  Korkealaatuiset ja puhtaat raaka-aineet ovat ehdoton edellytys korkealaatuiselle omega-3-tuotteelle. Möller Kalanmaksaöljyä on valmistettu yli 160 vuoden ajan. Pitkän kokemuksen ja historiansa ansiosta Möller-tuotteissa on opittu käyttämään vain parhaita raaka-aineita maailman puhtaimmista vesistä. Möller Kalanmaksaöljyn valmistukseen käytetään arktisen turskan maksaa. Turska kalastetaan Luoteis-Norjan vesistä ja se sisältää omega-3-rasvahappojen lisäksi luontaisesti myös A- ja D-vitamiineja.

  Kalaöljy, jota käytetään Möller omega-3-kapseleissa, valmistetaan Etelä-Amerikan länsi- ja lounaisrannikkovesien anjovis- ja sardiinilajeista. Näiden merialueiden kalakannat ovat hyvin säädeltyjä ja valvottuja eikä niitä uhkaa ylikalastus. Anjovis ja sardiini ovat omega-3-pitoisuudeltaan optimaalisia ja sisältävät runsaasti DHA:a EPA:aa.

  Möller-tuotteiden valmistuksessa käytetään vain elinvoimaisia kalakantoja, joita ei ylikalasteta. Kalastuksessa toteutetaan kestävän kalastuksen periaatetta, jossa kalojen määrään, monimuotoisuuteen, uusiutusmiskykyyn ja elinvoimaisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.

 • Paljonko on 5 ml kalanmaksaöljyä?

  5 ml on teelusikan tilavuus. 5 ml annoksen mittana voikin käyttää teelusikkaa tai jälkiruokalusikkaa.

 • Onko omega-3-valmisteiden laaduissa eroja?

  Markkinoilta löytyy hyvin paljon erilaatuisia omega-3- ja kalaöljyvalmisteita. Tärkeintä on tarkistaa omega-3-rasvahappojen ja näistä DHA:n ja EPA:n määrä päiväannoksessa. Möller on edelläkävijä myös laadun suhteen ja voit lukea lisää aiheesta täältä.

 • Ovatko Möller-tuotteet tutkitusti tehokkaita?

  Kyllä ovat. Möller-tuotteet sisältävät omega-3-rasvahappoja DHA:a ja EPA:a. DHA:n ja EPA:n terveyshyödyt mm. sydämelle ja DHA:n terveyshyödyt aivoille ja näkökyvylle on kiistatta todistettu tuhansissa maailmanlaajuisissa tutkimuksissa.

 • Sopivatko Möller-tuotteet kala-allergikoille?

  Kala-allergia johtuu reagoinnista kalan lihassa olevaan proteiiniin. Möller-tuotteissa käytettävästä kalanmaksa- ja kalaöljyistä poistetaan valmistusprosessin aikana kalan proteiinit, eikä niistä nykymenetelmillä ole löydetty proteiinijäämiä. Pidämme epätodennäköisenä, että Möller-tuotteet laukaisevat allergisen reaktion kala-allergisille.

  Suosittelemme kala-allergisia kuitenkin neuvottelemaan valmisteen käytöstä lääkärin kanssa ja mahdollisesti kokeilemaan valmistetta lääkärin valvonnassa.

   

 • Onko Möller-tuotteissa soijaa tai gluteenia?

  Kaikki Möller-tuotteet ovat gluteenittomia.

  Joissakin Möller tuotteissa hapettumisenestoaineena käytetään tokoferoliuutetta, joka on eristetty puhdistetusta soijaöljystä. Tokoferoliuute ei kuitenkaan sisällä mitään allergisoivaa (esim. soijaproteiinia) ja siksi soijaa lähtöaineena ei ilmoiteta pakkauksessa. Kaikki Möller tuotteet sopivat siksi soija-allergikoille.

   

 • Miten varmistetaan se, ettei kalan mahdolliset raskasmetallijäämät tai vesistöissä olevat muut epäpuhtaudet päädy kalanmaksaöljyyn, jos ajatellaan, että kalan maksa toimii ihmisen maksan kaltaisesti suodattaen raskasmetalleja, kuona-aineita jne?

  Korkealaatuiset ja puhtaat raaka-aineet ovat ehdoton edellytys korkealaatuiselle tuotteelle. Möller Kalanmaksaöljyä on valmistettu yli 160 vuoden ajan. Pitkän ja ansiokkaan historiansa ansiosta Möller-tuotteissa on opittu käyttämään vain parhaita raaka-aineita maailman puhtaimmista vesistä. Tehokas mutta hellävarainen valmistusmenetelmä takaa parhaan mahdollisen lopputuotteen. Möller-tuotteiden valmistuksessa käytetään vain elinvoimaisia kalakantoja, joita ei ylikalasteta. Kalastuksessa toteutetaan kestävän kalastuksen periaatetta, jossa kalojen määrään, monimuotoisuuteen, uusiutusmiskykyyn ja elinvoimaisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.  Möller Kalanmaksaöljylle on myönnetty MSC- vastuullisuussertifikaatti.

  Möller Kalanmaksaöljyn valmistukseen käytetään arktisen turskan maksaa. Arktisen alueen kylmät vesistöt ovat maailman puhtaimpia – kuten niissä elävät kalatkin. Möller Kalanmaksaöljyn valmistukseen käytetään vain arktista turskaa, jonka kanta on erittäin elinvoimainen. Se on ainoa turskakanta, jota ei ole ylikalastettu. ICES (International Council for the Exploration of the Sea) säätää kalastuskiintiöt ja valvoo niiden noudattamista, jotta kalakanta säilyy elinvoimaisena jatkossakin.

  Kalanmaksaöljy puristetaan tuoreen kalan maksasta, mikä takaa korkean laadun. Öljy käy läpi perusteellisen mutta hellävaraisen puhdistusprosessin jonka aikana poistetaan tehokkaasti kaikki vierasaineet, kuten mahdolliset ympäristömyrkyt, mutta säilytetään öljyn terveelliset ravintoaineet. Moderneilla tuotantomenetelmillä valmistettu Möller Kalanmaksaöljy testataan tuotannon aikana kahdeksan eri kertaa yli kolmellakymmenellä erilaisella laadunvarmistustestillä. Tuotteen puhtauden varmistamisen lisäksi laatumittareita ovat muun muassa hapettumisarvo sekä omega-3- ja A- ja D-vitamiinipitoisuudet.

 • Mitä liivatetta käytetään Möller kalaöljykapseleissa?

  Kaikissa Möller kalaöljykapseleissa käytetään nautaperäistä liivatetta.

 • Sopivatko kalaöljykapselit kaikenikäisille?

  On vaikea määritellä tarkkaan, missä iässä voi aloittaa kapselien syönnin. Se on yksilöllistä ja riippuu myös kalaöljykapselin koosta. Kapseleita ei yleensä suositella alle 3-vuotiaille. Nielemisongelmaisille nestemäiset tai pureskeltavat omega-3-tuotteet ovat parempi vaihtoehto kuin kapselit.

 • Sopivatko Möller-tuotteet raskaana oleville ja imettäville?

  Juuri raskauden ja imetyksen aikana omega-3-rasvahappojen saannin tärkeys korostuu. Kehittyvä sikiö ja rintaruokittava lapsi saa tärkeät ravintoaineet äidiltä. Välttämättömiin rasvahappoihin kuuluva DHA edistää sikiön ja lapsen normaalia aivojen ja näkökyvyn kehitystä. Myös D-vitamiinin saanti on tärkeää. A-vitamiin liiallista saantia tulee tänä aikana välttää.

   

 • Miten kalaöljyvalmisteet tulisi ottaa, ettei jälkimaku olisi niin voimakas?

  Kalan jälkimaku tai röyhtäily kalaöljyn käytön yhteydessä on hyvin yksilöllistä. Asiaa voi yrittää helpottaa ottamalla kalaöljykapselit ruokailun yhteydessä. Mölleriltä löytyy myös oma tuote tähän tarkoitukseen. Möller Vahva Omega-3 valmisteessa on ainutlaatuinen enteropäällyste, joka estää ikävän röyhtäilyn kalaöljyn käytön yhteydessä.

 • Mitä eroa on nestemäisellä kalanmaksaöljyllä ja omega-3-kapseleilla?

  Nestemäinen kalanmaksaöljy valmistetaan tuoreesta arktisen turskan maksasta. Se sisältää luonnostaan omega-3-rasvahappojen lisäksi D- ja A-vitamiinia.

  Omega-3-kapseleissa käytettävä kalaöljy puristetaan rasvaisten kalojen lihasta, kuten sardiineista ja anjoviksesta. Kalaöljy ei sisällä luontaisesti vitamiineja vaan nämä lisätään tarvittaessa erikseen tuotteeseen. Elimistölle välttämättömiä omega-3-rasvahappoja (DHA + EPA) on sekä kalaöljyssä että kalanmaksaöljyssäkin.

 • Onko vaarallista käyttää enemmän kuin mitä suositeltavassa vuorokausiannostuksessa on merkitty?

  Tuotteen pakkausmerkinnöissä mainittua suositeltavaa vuorokausiannosta tulee aina noudattaa, jos ei muuta ole sovittu lääkärin tai ravitsemusterapeutin kanssa. Varsinkin rasvaliukoisten A-, D- ja E-vitamiinien kohdalla on tärkeää ettei saantisuositusta ylitetä. Jos suositeltava vuorokausiannos ylittyy kerran tai pari niin ei ole kuitenkaan syytä huoleen. Mahdolliset haittavaikutukset ilmenevät vasta pidempiaikaisen yliannostamisen seurauksena.

Muita aiheeseen liittyviä artikkeleita