Möllerin Historia

Pohjolan taikaa

Kalanmaksaöljyllä on pitkä historia Pohjois-Euroopassa. Skotlannissa ja Norjassa vuosisatoja herkkuna pidettyä tuoretta turskanmaksaa arvostettiin lääketieteellisissä tarkoituksissa kauan ennen kuin Peter Möller keksi modernin menetelmän uuttaa siitä terveyttä edistävää öljyä.

Peter Möller – Mies kultaisen öljyn takana

Möllerin tarina on oikeastaan monta eri tarinaa. Tarina siitä, miten norjalainen liikemies loi keksintönsä avulla kannattavan yrityksen. Tarina raaka-aineiden jalostuksesta, terveydestä ja ravitsemuksesta. Viennistä, kunnianhimoisista suunnitelmista, taantumista ja kasvukausista. Se on tarina omega-3-rasvahappojen löytämisestä kauan ennen kuin ne alkoivat kiinnostaa tutkijoita. Osaamisesta, tiedosta ja tutkimuksesta. Prosessista, tuotekehityksestä ja brändin rakentamisesta.

Peter Möller 1793-1869

Aikajana

Aikajana

Tytöt jonottamassa saadakseen päivittäisen lusikallisen Mölleriä vuonna 1925 Sandakerin alakoulussa, Oslossa.

Olennainen osa norjalaista ruokavaliota jo 170 vuoden ajan.

Möllerin kalanmaksaöljy on ollut olennainen osa pohjoismaalaisten terveysrutiineja vuodesta 1854 lähtien.

Vuosina 1929-1963 Möllerin kalanmaksaöljy sisällytettiin Norjan hallituksen “The Oslo breakfast” -hankkeeseen, jotta voitiin varmistaa, että kaikki oppilaat saivat terveellisen ja ravitsevan alun päivälleen.

Vaellusturskaa Pohjois-Atlantilta

Möllerin kalanmaksaöljy valmistetaan vaellusturskasta, joka on peräisin Lofotenin ja Vesterålenin vesiltä.

Joka vuosi vaellusturska, paikallisesti tunnettu nimellä “Skrei”, tekee uskomattoman matkan Barentsinmereen päästäkseen kutupaikoilleen Norjan rannikolle. Saavuttaessaan Norjan saariston vesille se on maailman vahvin, kestävin ja laihin turskakanta, mikä antaa sille ainutlaatuisen laadun.

boat-1

Lofootit - erityinen paikka läpi historian

Aina siitä lähtien, kun ensimmäiset ihmiset saapuivat Lofooteille yli 7 000 vuotta sitten, siellä on pyydetty vaellusturskaa, joka on ollut suosittua Euroopassa ainakin vuodesta 860 lähtien. Ei ole ollenkaan ihme, että sen kalastus on niin merkittävä osa tämän alueen historiaa.
Turska sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, vitamiineja ja kivennäisaineita.

Tuoreus ja korkea laatu

Möllerin tuotteissa käytettävät turskat pyydetään perinteisillä kalastusaluksilla. Kalanmaksaöljyn valmistuksen ensimmäiset vaiheet aloitetaan jopa vain 24 tuntia pyynnin jälkeen. Näin varmistetaan tuoreus ja korkea laatu.

Ikoninen vihreä pullo

Möllerin ikoniset vihreät pullot eivät ole juurikaan muuttuneet siitä mitä ne olivat silloin, kun yrityksen perustaja Peter Möller oli ainoa henkilö, joka sai täyttää ne taaten niiden sisällön laadun.
Aluksi Möllerin tuotteita myytiin ainoastaan apteekeissa, mutta nykyään niitä voi ostaa apteekkien lisäksi myös ruokakaupoista, päivittäistavarakaupoista ja verkkokaupoista.