Möller Raskaus & imetys on tarkoitettu raskautta suunnitteleville, raskaana oleville ja imettäville naisille. Se sisältää ravintoaineita, joita sekä äiti että lapsi tarvitsevat raskaus- ja imetysaikana: foolihappoa, omega-3-rasvahappoja (DHA+EPA) ja D-vitamiinia.

Suomalaisen väitöstutkimuksen mukaan raskaana olevista 44 % ei saa ruokavaliosta riittävästi foolihappoa ja jopa 85 % ei saa riittävästi D-vitamiinia. Myös omega-3-rasvahappojen saanti jää usein vajaaksi, sillä vain alle puolet (48 %) raskaana olevista syö viikoittain kalaa.1

Foolihappo

Foolihappolisää suositellaan otettavaksi jo siinä vaiheessa kun suunnitellaan raskautta.  Koska suomalaisilla foolihapon saanti ravinnosta jää vähäiseksi, suositellaan kaikille raskautta suunnitteleville ja raskaana oleville 12. raskausviikkoon saakka foolihappolisää 400 µg / vrk 2. Foolihapolla on tärkeä rooli sikiön normaalin kehityksen varmistamiseksi ja sen riittävä saanti ehkäisee erityisesti hermostoputken sulkeutumishäiriön syntymistä.

Möller Raskaus & imetys -tuotteessa on luonnollisessa muodossa olevaa foolihappoa (Extrafolate-S). Tämä foolihapon luonnollinen muoto imeytyy tutkimuksien mukaan yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin synteettisessä muodossa oleva foolihappo3. Se ei myöskään peitä B12-vitamiinin vajetta, kuten synteettinen foolihappo. B12-vitamiinia tarvitaan punasolujen muodostukseen ja estämään uupumusta.

Omega-3-rasvahapot

Omega-3-rasvahappojen (EPA+DHA) saanti on tärkeää kaikissa elämänvaiheissa, mutta odotus- ja imetysaikana niiden merkitys korostuu.  DHA edistää lapsen aivojen ja näkökyvyn kehitystä odotus- ja imetysaikana, kun äiti saa DHA:ta ylimääräiset 200 mg päivittäisen DHA+EPA-suosituksen, 250 mg:n lisäksi. DHA tukee myös äidin aivojen ja näkökyvyn toimintaa* ja molemmat rasvahapot, DHA ja EPA äidin sydämen normaalia toimintaa**.

D-vitamiini

D-vitamiini tukee muun muassa vastustuskykyä ja luuston terveyttä, ja se on erityisen tärkeää raskaus- ja imetysaikana, sillä myös vauvan luusto tarvitsee D-vitamiinia kasvamiseen ja kehittymiseen. Odottaville ja imettäville äideille suositellaankin D-vitamiinilisää 10 μg/vrk koko raskauden ja imetyksen ajan vuodenajasta riippumatta.

Ei röyhtäytä

Raskaana olevat kärsivät muita useammin närästys- ja refluksivaivoista. Möller Raskaus & imetys -tuotteen kapseleissa on refluksioireita estävä päällyste, joka estää epämiellyttävien kalaöljyröyhtäisyjen syntymisen käytön yhteydessä.

Lähteet:

1 Valtion ravitsemusneuvottelukunta (VRN), Arkkola, Tuula, Diet during pregnancy. Dietary patterns and weight gain rate among Finnish pregnant women. Acta Univ. Oul. D 1037, 2009.

Terveyttä ruoasta – Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta.

3 Opinion of the Scientific Panel on Food Additives, Flavourings, Processing Aids and Materials in Contact with Food on a request from the Commission related to Calcium L-Methylfolate. Question N° EFSA-Q-2004-007. The EFSA Journal (2004) 135, 1-20.

*Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla 250 mg DHA/vrk. **Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla 250 mg DHA+EPA/vrk.

Ravintosisältö
Möller Raskaus & imetys 2 kapselia
Omega-3-rasvahappoja, josta 1080 mg
- DHA 560 mg
- EPA 360 mg
D-vitamiinia 10 µg (200%*)
Foolihappoa 400 µg (200%*)

*RI=reference intake/saannin vertailuarvo

Tustustu muihin tuotteisiin