Testaa huippu-urheilija Kaisa Mäkäräisen vinkit jaksamiseen!

Kalaöljyä, päiväunia, makrameen solmeilua… Jos tahdot pitää niin flunssan kuin väsymyksen loitolla, testaa ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen viittä arjen valttikorttia!

Onko puhti pois? Lue huippu-urheilija Kaisa Mäkäräisen vinkit arjessa jaksamiseen!

1. Säännöllinen päivärytmi

”Saan virtaa ja elämänhallintaa säännöllisestä päivärytmistä ruoka- ja treeniaikoineen. Normaalista rytmistäni poikkeavat päivät ovat heti paljon väsyttävämpiä. Yritän myös syödä monipuolisesti ja terveellisesti, mutta olen usein reissussa ja silloin en voi läheskään aina valita sitä, mitä syön.”

2. Päiväunet tarpeen vaatiessa

”Leireillä nukun aina päiväunet ja kotona silloin, kun ehdin. Voin nukkua pitkätkin päikkärit, jos on tarvetta. Olen myös panostanut laadukkaaseen sänkyyn ja se on parantanut unen laatua paljon. Hyvään sänkyyn haluaa myös mennä aikaisemmin illalla.”

3. Liikuntaa satoi tai paistoi

”Kun väsyttää tai on kurja sää, aina ei huvittaisi lähteä treeneihin. Silti se kannattaa joka kerta! En ole koskaan urheilemisen jälkeen ajatellut, että ei olisi kannattanut lähteä. Liikunnasta saa aina virtaa. Kun treeneistä tulee nälkäisenä kotiin, ruokakin maistuu paljon paremmalta.”

4. Käsityöt, kuten makrameen solmeilu

”Vaikka urheilu on minulle intohimo, se on myös työni. Siksi on ihanaa laittaa ajatukset välillä ihan muuhun. Saatan uppoutua käsitöihin pitkäksikin aikaa, varsinkin iltaisin. Tykkään neuloa ja virkata. Uusin innostukseni on makramee-solmeilu. Kesäisin viihdyn myös puutarhahommissa. Käsillä tekeminen ja työnsä tuloksen näkeminen palkitsevat. Toki myös jonkin tv-sarjan katselu rentouttaa, mutta enemmän mielihyvää saan siitä, että näen käsieni töiden tulokset.”

5. Möllerin kalaöljykapselit joka aamu

”Hyvillä rasvoilla ja D-vitamiinilla on tutkitusti näyttöä terveenä pysymiseen ja ne tuovat myös lisävirtaa etenkin pimeänä vuodenaikana. Olen käyttänyt Möllerin Tupla -kalaöljykapseleita jo vuosia ja yleensä otan ne heti herättyäni. Vaikka harjoittelen paljon, en sairasta juuri koskaan. Talvisin runsas matkustus ja kilpaileminen laittavat kropan koville. Silloin otan Möllerin kalaöljykapseleita, joiden sisältämä D-vitamiini tukee vastustuskykyäni.

Keväisin kisakauden jälkeen pidän taukoa kaikista lisäravinteista noin kuukauden, mutta muuten syön Mölleriä joka päivä. Vaikka ikää on tullut lisää ja kehoni on kovilla jatkuvasti, minulla on ollut todella vähän vakavia loukkaantumisia tai rasitusvammoja urani aikana. Uskon, että pitkäaikainen Möllerin käyttö on tukenut ruokavaliotani niin, että kroppani on kestänyt vuosien kovan rasituksen.