Terveyttä kalasta

Terveenä pysyminen ja aktiivisen elämäntavan ylläpitäminen ovat useimmille tärkeitä asioita. Ne edellyttävät hyvää immuunijärjestelmää, koska se on yksi terveytemme kulmakivistä.

Hyvin toimiva immuunijärjestelmä tarvitsee mahdollisimman tehokkaat ”aseet”, joilla se voi vastustaa taudinaiheuttajia ja tulehduksia. Jos immuunijärjestelmä on vahva, se suojaa elimistöä sairastumiselta.

Kalanmaksaöljy sisältää luontaisesti runsaasti D-vitamiinia, joka ylläpitää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa yhdessä muiden ravintoaineiden kanssa. Elimistö tuottaa D-vitamiinia iholla tapahtuvissa prosesseissa, kun oleskelemme ulkona auringossa. Saamme D-vitamiinia myös ruuasta, kuten kalasta tai margariinista, voista ja maidosta, johon on lisätty D-vitamiinia. Valitettavasti emme täällä kylmässä Pohjolassa saa aina läheskään riittävästi auringonvaloa eikä kaikkien ravinto välttämättä sisällä tarpeeksi D-vitamiinia. Siksi kannattaa varata jääkaappiin pullo kalanmaksaöljyä, jolla varmistat D-vitamiinin saannin elimistösi tarpeisiin.

LUE LISÄÄ: Hyviä vinkkejä immuunipuolustuksen vahvistamiseen

Hyvän immuunijärjestelmän ylläpitoon tarvitaan D-vitamiinin lisäksi myös A-vitamiinia, joka osaltaan edistää elimistön omaa vastustuskykyä. Käytännöllinen kalanmaksaöljy sisältää luontaisesti myös A-vitamiinia. Kalanmaksaöljy sisältää myös omega-3-rasvahappoihin kuuluvia EPA:aa ja DHA:a. Elimistö ei pysty itse valmistamaan omega-3-rasvahappoja tehokkaasti, joten niitä on saatava säännöllisesti ravinnosta tai ravintolisänä.

Ellet pidä kalanmaksaöljyn mausta, saat saman hyödyn nauttimalla pari kapselia Möller Tuplaa.

Muita aiheeseen liittyviä artikkeleita