Syö Möller Kalanmaksaöljyä ympäri vuoden

Tiesitkö, että elimistösi tarvitsee kalanmaksaöljyä ja sen ainesosia ympäri vuoden. Täällä saat lisätietoa siitä, miksi sinun tulisi syödä kalanmaksaöljyä ympäri vuoden. Saat myös lisää tietoa sen hyödyistä!

Möller Kalanmaksaöljy on ainutlaatuinen yhdistelmä kaloista saatavaa luonnollista omega-3-yhdistettä sekä A-, D- ja E-vitamiineja. Kalanmaksaöljyn sisältämät ravintoaineet ovat tärkeitä elimistölle ympäri vuoden, joten ei riitä, että syöt sitä vain talvella syyskuusta huhtikuuhun. Jäljellä olevien kuukausien aikana Suomessa saattaa olla enemmän aurinkoa, mutta tiesitkö, että etenkin tiettyjen väestöryhmien pitäisi ottaa ylimääräistä D-vitamiinilisää myös kesäkuukausina?

Möller Kalanmaksaöljy sisältää runsaasti D-vitamiinia

D-vitamiini on elimistölle tärkeä vitamiini, joka tukee immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, kalsiumin imeytymistä ruoasta ja äidinmaidosta, luuston normaalia rakennusprosessia sekä lasten hampaiden muodostumista ja luuston kehitystä. D-vitamiini on erityisen tärkeää raskauden ja imetyksen aikana muun muassa sikiön ja vastasyntyneen luuston normaalille kehitykselle. Äidin D-vitamiinin saanti on siis tärkeää, sillä äidinmaito on lapsen ainoa ravinnonlähde elämän alkutaipaleella.

Suomessa raskaana oleville ja alle kouluikäisille lapsille suositellaan D-vitamiinia sisältävää kalaöljyvalmistetta kalanmaksaöljyn sijaan.

Iäkkäiden, vähintään 75-vuotiaiden henkilöiden tulee varmistaa, että he saavat tarpeeksi D-vitamiinia muun muassa luuston hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Joillakin ihmisillä D-vitamiinin imeytyminen voi heikentyä vuosien kuluessa. On suositeltavaa tarkistaa asia lääkärin kanssa, joka voi sitten tarvittaessa suositella D-vitamiinilisää.

Suomessa asuu ihmisiä kaikkialta maailmasta. Tiesitkö, että ihonvärimme vaikuttaa siihen, kuinka paljon D-vitamiinia iho muodostaa auringosta? Tummempi iho vaatii enemmän aurinkoa kuin vaaleampi iho tuottaakseen saman määrän D-vitamiinia iholla. Siksi on tärkeää, että ihmiset, joilla on tumma iho, tarkistavat lääkärin kanssa, saavatko he tarpeeksi D-vitamiinia. D-vitamiinilisä voidaan sitten sisällyttää ruokavalioon.

Myös muiden kuin tummaihoisten on varmistettava, että he saavat tarpeeksi D-vitamiinia. Suomen kesät eivät aina tarjoa riittävästi aurinkoa. Tiesitkö, että sinun tulisi olla auringossa suojaamattomana (ilman aurinkovoidetta) noin 15 minuuttia päivittäisen D-vitamiinitarpeen saavuttamiseksi?

Lusikallinen Möller Kalanmaksaöljyä päivittäin nautittuna antaa sinulle tarpeeksi D-vitamiinia päivittäisen D-vitamiinin saannin turvaamiseksi!

Muita hyviä syitä nauttia kalanmaksaöljyä joka päivä ympäri vuoden:

  • Omega-3-rasvahapot DHA ja EPA ovat tärkeitä elimistölle. DHA (250 mg/vrk) edistää normaalia aivotoimintaa ja näköä. EPA ja DHA (250 mg/vrk) tukevat sydämen normaalia toimintaa.
  • A-vitamiini tukee normaalia näkökykyä, ja siksi sitä kutsutaan näkövitamiiniksi. Lisäksi se edistää uusien ihosolujen muodostumista ja tukee normaalia immuunijärjestelmää.
  • E-vitamiini on tärkeä antioksidantti, joka auttaa suojaamaan soluja hapettumisstressiltä.
Muita aiheeseen liittyviä artikkeleita