Onko kalanmaksaöljy terveellistä?

KYLLÄ! Kalanmaksaöljy on terveellistä. Möllerin Kalanmaksaöljy on terveellistä, koska se sisältää tärkeitä omega-3-rasvahappoja sekä D-, A- ja E-vitamiinia, jotka edesauttavat ylläpitämään kehon monia välttämättömiä toimintoja.

Onko kalanmaksaöljy terveellistä? – KYLLÄ!

Vastaus on kyllä, kalanmaksaöljy on terveellistä ja se on myös yksi vanhimmista edelleen käytössä olevista terveystuotteista Suomessa. Möllerin Kalanmaksaöljy sisältää tärkeitä omega-3-rasvahappoja, D-, A- ja E-vitamiinia, joilla kaikilla on tärkeä rooli terveen kehon ylläpitämisessä läpi elämän.

Möllerin Kalanmaksaöljy on tunnettu sen korkeasta laadusta ja vallankumouksellisesta valmistusmenetelmästä, jonka kehitti norjalainen Peter J. Möller vuonna 1854. Möllerin Kalanmaksaöljy valmistetaan vastuullisesti tuoreista norjalaisista raaka-aineista.

Kalanmaksaöljy ja omega-3

Möllerin Kalanmaksaöljy valmistetaan tuoreesta, Norjan rannikolla esiintyvän arktisen turskan maksasta. Turska ja turskan maksa sisältävät runsaasti terveellisiä, pitkäketjuisia ja monityydyttämättömiä EPA- ja DHA -omega-3-rasvahappoja. Niiden on todettu olevan hyväksi aivotoiminnalle (DHA), silmille (DHA) ja sydämelle (EPA ja DHA). Muita hyviä EPA:n ja DHA:n lähteitä ovat mäti sekä rasvaiset kalalajit.

Tutkimukset osoittavat, että DHA edesauttaa sikiön aivojen normaalia kehitystä ja tukee normaalia näkökykyä ja aivotoimintaa läpi elämän. Tämän lisäksi DHA ja EPA ovat erityisen tärkeitä sydämelle.

Kalanmaksaöljy ja D-, A- ja E-vitamiini

Omega-3-rasvahappojen lisäksi Möllerin Kalanmaksaöljy sisältää runsaasti D-vitamiinia, joka edesauttaa luuston kehitystä kasvuiässä ja luuston uusiutumista koko elämän ajan. D-vitamiinilla on myös tärkeä rooli normaalin vastustuskyvyn ylläpitämisessä lapsilla ja aikuisilla. D-vitamiinia löytyy kahta tyyppiä: D2- ja D3-vitamiinia, joista D3:a suositellaan käytettäväksi, sen nopean imeytymiskyvyn vuoksi. Elimistön oma D-vitamiinin tuotanto käynnistyy ihon altistuessa auringon UV-säteille. Maantieteellisen sijaintimme ja arvaamattoman ilmaston vuoksi auringon avulla tuotettu D3-vitamiinimäärä jää usein riittämättömiksi, erityisesti talvella. Tämän vuoksi on tärkeää varmistaa D-vitamiinin riittävä saanti oikean ravinnon ja ravintolisän, kuten Möllerin Kalanmaksaöljyn avulla.

Möllerin Kalanmaksaöljy sisältää myös A- ja E-vitamiinia. A-vitamiini on hyväksi iholle, vastustuskyvylle, kasvulle ja kehitykselle sekä silmille. E-vitamiini on tärkeä antioksidantti, joka suojaa soluja hapetusstressiltä.

Möllerin Kalanmaksaöljy on terveellistä!

Möllerin Kalanmaksaöljy on hyväksi sinulle ja voi monipuolisen ruokavalion rinnalla varmistaa tärkeiden ravintoaineiden riittävää saantia.

Yksi teelusikallinen (5 ml) Möllerin Kalanmaksaöljyä sisältää 10 mikrogrammaa D-vitamiinia. Tämän lisäksi se sisältää A- ja E-vitamiinia.

Möllerin Kalanmaksaöljyn omega-3-pitoisuudet ovat myös ihanteelliset: yksi lusikallinen (5ml) sisältää 1200 milligrammaa omega-3-rasvahappoja, joista 600 milligrammaa on DHA:a ja 400 milligrammaa EPA:a.