Kaikki solumme tarvitsevat omega-3-rasvahappoja toimiakseen kunnolla. Tärkeimmät elimistömme toimintoihin osallistuvat omega-3-rasvahapot ovat dokosaheksaeenihappo eli DHA ja eikosapentaeenihappo eli EPA. Näitä saadaan kaloista. Alfalinoleenihappo eli ALA taas on kasvikunnan tuotteista saatava omega-3-rasvahappo. Vain pieni osa ALA:sta muuttuu elimistössä DHA:ksi tai EPA:ksi*, joten on tärkeää varmistaa riittävä DHA:n ja EPA:n saanti ravinnosta.

Omega-3-rasvahapot vaikuttavat lukuisiin kehon toimintoihin elämän eri vaiheissa. Tutkimusten mukaan odottavan äidin DHA:n saanti vaikuttaa vauvan aivojen ja näköaistin kehittymiseen¹. Aikuiset tarvitsevat DHA- ja EPA-rasvahappoja aivojen² ja sydämen toimintaan³. DHA ylläpitää osaltaan aikuisten ja vanhusten näkökykyä².

EPA:a ja DHA:ta saa parhaiten rasvaisesta kalasta. Mitä rasvaisempi kala, sitä enemmän se sisältää EPA:a ja DHA:ta. Suomalaiset ravitsemussuositukset ohjeistavat syömään kalaa 2–3 kertaa viikossa**. Kaikki eivät kuitenkaan syö suositusten mukaisesti, ja silloin EPA:n ja DHA:n hyviä lähteitä ovat kalaöljy ja kalanmaksaöljy. Möller Kalanmaksaöljy sisältää omega-3-rasvahappoja DHA:ta ja EPA:a sekä A-, D- ja E-vitamiinia. Ellet pidä kalanmaksaöljystä, voit valita laajasta valikoimistamme jonkin toisen sinulle ja perheellesi sopivamman valmisteen.

*Pohjoismaiset ravitsemussuositukset 2012. Nordic Council of Ministers 2014. ¹Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla 200 mg DHA:a päivittäisen DHA+EPA-suosituksen, 250 mg:n lisäksi. ²Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla 250 mg DHA/vrk. ³Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla 250 mg DHA+EPA/vrk. **Terveyttä ruoasta: suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2014.