Möller Kalanmaksaöljy– kestävä valinta

Skrei on nimitys turskalle, joka kuuluu norjalais-arktiseen turskaheimoon, ja joka ui Norjan rannikolle kutemaan joka vuosi. Tätä turskalajia pidetään yhtenä maailman kestävimmistä kalalajeista. Möller käyttää kalanmaksaöljyn tuotantoon vain MSC-sertifioitua ja kestävästi kalastetun norjalaisen turskan maksaa. Turska kalastetaan Lofoottien ja Vesterålenin edustalla. Tämä merialue tunnetaan puhtaasta ja kylmästä vedestä, jossa on paljon planktonia. Turskanmaksa on ihanteellinen kalanmaksaöljyn tuotantoon, sillä se sisältää luonnollisesti runsaasti omega-3-rasvahappoja DHA ja EPA, sekä D3- ja A-vitamiineja. Näillä ravintoaineilla on paljon hyödyllisiä terveysvaikutuksia.

Joka vuosi helmikuusta huhtikuuhun turskat saapuvat Barentsinmereltä Lofoottien ulkopuoliselle merialueelle kutemaan. Turskankalastus on tuhansia vuosia vanha perinne, joka ulottuu kauas viikinkiaikaan. Kalastuskauden aikana kalastusalukset toimittavat päivittäin tuoretta turskaa satamaan – tämän tuoreempaa kalaa ei saa! Kuten aikaisemmin mainittiin, Möller Kalanmaksaöljy valmistetaan skreistä. Tämä laadukas raaka-aine yhdistettynä tiukasti valvottuun tuotantomenetelmään takaa suomalaisille korkealaatuisimman omega-3-valmisteen – täynnä ravintoaineita ja palkitulla maulla!

Suolistaminen ja höyryttäminen

Kalastamisen jälkeen turska toimitetaan suoraan kalan vastaanottolaitokseen suolistamista varten. Kalan osat lajitellaan ja maksa kuljetetaan lähellä sijaitsevaan höyryhuoneeseen jatkokäsittelyä, puhdistusta ja kuumennusta varten. Tuotanto on pitkälti automatisoitua ja tapahtuu suljetussa tilassa. Ilma on kalanmaksaöljyn suurin «vihollinen» suuren hapettumisriskin takia. Suljettu tila varmistaa, ettei tuotteen kestävyys kärsi. Turskan maksan jalostuksesta saadaan raakaöljyä, joka pumpataan eteenpäin putkien kautta varastosäiliöihin, jotka kuljetetaan Möllerin tehtaaseen Oslon Löreniin lisäjalostamista ja pullottamista varten.

Kaikki käytetään

Maksaa pidetään skrei-turskan sivutuotteena, koska kalan päätuote on ruoanlaitossa käytettävä filee. Sivutuotteiden käyttö lisää kalastuksen käyttöastetta ja tekee kalastuksesta kestävämpää. Lisäksi turskanmaksaöljyn tuotannon tähteitä käytetään eläinten rehuiksi ja biopolttoaineeksi. Sivutuotteiden käyttäminen tällä tavalla auttaa tekemään tuotantoketjusta kokonaisen.

Laatua vihreissä pulloissa

Möllerin Lørenin tehtaalla Oslossa kalanmaksaöljy puhdistetaan ja tarkastetaan. Jokaiselle tuotantoerälle suoritetaan useita laaduntarkistuksia ja makutestejä, joilla varmistetaan hyvä maku ja tasainen säilyvyys, joista Möller tunnetaan. Möllerin Kalanmaksaöljyllä on erittäin korkea puhtausaste – arvot ylittävät Norjan ja Euroopan viranomaisten vaatimukset. Lisäksi kaikki Möllerin tuotteet alittavat reilusti EU:n ja GOED:n hapetusvaatimukset. Tämä on pitkän kokemuksen ja vankan tietotaidon ansiota, yhdistettynä hyvään teknologiaan ja nykyaikaisiin tuotantolaitoksiin.

Kalanmaksaöljyn tuotannon viimeinen vaihe on sen pullottaminen ikonisiin vihreisiin pulloihin, ennen kuin tuote merkitään, pakataan ja lähetetään kuluttajille ympäri maailman. Näin pullo päätyy kotien jääkaappeihin. Kun pullo on tyhjä, toimitat sen lasinkierrätykseen, jotta se voidaan käyttää lasipakkauksena kerta toisensa jälkeen.

Möller Kalanmaksaöljy – erinomainen valinta sekä sinulle että ympäristölle.

Muita aiheeseen liittyviä artikkeleita