Mitä ovat omega-9-rasvahapot?

Omega-9 on tyydyttämätön rasvahappo. Toisin kuin omega-3- ja omega-6-rasvahapot, ei omega-9-rasvahappojen katsota olevan välttämättömiä elimistölle. Elimistö pystyy tuottamaan myös itse omega-9-rasvahappoja tyydyttämättömien rasvahappojen synteesillä. Mutta miksi oikeastaan tarvitsemme omega-9-rasvahappoja? Lue vastaus täältä!

Mikä omega-9 oikeastaan on?

Omega-9-rasvahapot ovat rasvahappoja, joita elimistö säilöö rasvakudokseen rasvasta, jota emme pysty polttamaan energiana. Elimistössämme on vain vähän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, mutta paljon omega-9-rasvahappoja.

Missä omega-9-rasvahappoja on?

  • Alta löydät hyviä omega-9-lähteitä:
  • – Auringonkukkaöljy
  • – Arganöljy
  • – Maapähkinäöljy
  • – Soijaöljy
  • – Maissiöljy
  • – Hasselpähkinät
  • – Pistaasipähkinät
  • – Mantelit
  • – Seesaminsiemen
  • – Männynsiemenet
  • – Maapähkinät
  • – Chiansiemenet
  • – Oliivit
  • – Kurkku
  • – Acai
  • – Makademiapähkinät

Tämän vuoksi tarvitsemme omega-9-rasvahappoja

Jos korvaat ruokavaliosi tyydyttyneet rasvahapot tyydyttämättömiin, kuten omega-9-, omega-3- tai omega-6-rasvahappoihin, edesautat ylläpitämään veren kolesterolin normaalia pitoisuutta. Liian korkea veren kolesterolipitoisuus on yksi sydän- ja verisuonitautien riskitekijä

Näin varmistat riittävän omega-9-rasvahappojen saannin

Koska elimistösi pystyy tuottamaan itse omega-9-rasvahappoja ja tämän lisäksi saat niitä monipuolisen ruokavalion kautta, ei omega-9-ravintolisän käytön katsota olevan tarpeellista.

Muita aiheeseen liittyviä artikkeleita