Sopivatko Möller-tuotteet kala-allergikoille?

Kala-allergia johtuu useimmiten reagoinnista kalan lihassa olevaan proteiiniin. Möller tuotteissa käytettävästä kalanmaksa- ja kalaöljyistä poistetaan valmistusprosessin aikana kalan proteiinit, eikä niistä nykymenetelmillä ole löydetty allergiaa aiheuttavan proteiinin jäämiä. Suurin osa kala-allergisia pystyy nauttimaan Möller-valmisteita turvallisesti, ilman allergisia reaktioita.

Kehotamme kuitenkin aina kala-allergisia aloittamaan kalaöljy- tai kalanmaksaöljyvalmisteiden käyttö varovaisesti. Voi esimerkiksi puristaa kalaöljyä iholle ja jos siitä ei saa oireita voi käytön aloittaa esimerkiksi puolitetulla päiväannoksella (1 kapseli).

Allergioiden voimakkuus on aina yksilöllistä ja voi vaihdella samallakin yksilöllä eri aikoina. Allergiat saattavat myös ajan kuluessa voimistua. Jos kala-allergia on erittäin voimakas, valmisteen käytöstä on syytä neuvotella lääkärin kanssa. Kaikkien kalaöljyvalmisteiden suhteen on aina mahdollista (joskaan ei kovin todennäköistä), että tuote aiheuttaa allergiareaktion.