DHA on aivoille tärkeä omega-3-rasvahappo

Tiesitkö, että elimistö ei tuota uusia aivosoluja enää kahden ikävuoden jälkeen ja että omega-3-rasvahapolla dokosaheksaeenihapolla (DHA) on tärkeä merkitys aivojen hyvinvoinnille?

Kahden ikävuoden jälkeen aivot kehittyvät muodostamalla aivosolujen välisiä yhteyspisteitä, mutta uusia aivosoluja ei enää synny. Vastasyntyneen aivot painavat noin 380 grammaa, kaksivuotiaan aivot noin 1,1 kiloa. Aikuisen aivot painavat noin 1,3 kiloa*, ja siitä suuri osa on rasvaa. Aivoilla on ainutlaatuinen kyky valikoida DHA ravintomme sisältämästä rasvasta. Tiedonkulku aivosolujen ja muun elimistön välillä perustuu viesteihin, joita muodostuu useita miljoonia joka sekunti. Mitä nopeammin viestit kulkevat solujen välillä, sitä nopeammin ymmärrämme ja pystymme järkeilemään sekä yhdistämään asioita, kuten kirjaimia sanoiksi ja sanoja lauseiksi.

Tutkimukset osoittavat, että äidin ravinnostaan saadulla DHA:lla on yhteys sikiön aivojen normaaliin kehitykseen**. Se on tärkeä perusta kaikille tuleville haasteille, kun lapsi kasvaa aikuiseksi ja opettelee selviytymään pienistä sekä isoista tehtävistä kotona ja koulussa.

Saamme omega-3-rasvahappoja parhaiten ravinnosta, sillä elimistö ei itse tuota niitä tehokkaasti. Möllerin kalanmaksaöljy sisältää runsaasti luonnollista ja laadukasta DHA:ta, jota saadaan tuoreesta vastapyydetystä kalasta.

Teelusikallinen Möllerin Kalanmaksaöljyä sisältää reilusti omega-3-rasvahappoja: 600 mg DHA:ta ja 400 mg EPA:aa.  Hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät pidä kalanmaksaöljyn mausta, on Omega-3-kapselit tai pehmeät Pikkukalat.

LUE LISÄÄ: Lusikallinen tärkeitä ravintoaineita päivässä

*https://faculty.washington.edu/chudler/dev.html

**Hyötyvaikutus saadaan nauttimalla päivittäin 200 mg DHA:ta aikuisille suositellun omega-3-rasvahappojen päiväsaannin (250 mg DHA + EPA) lisäksi.