Bataattikeitto sitruunanmakuisella kalanmaksaöljyllä
Bataattikeitto, thaimaalaisilla mausteilla höystettynä. Tästä reseptistä tulee neljä annosta ja sen valmistuksessa menee noin 40 minuuttia – lisämausteena Möllerin sitruunainen kalanmaksaöljy. Hyvää sekä sielulle että ruumiille.
Ainesosat:
- 1 suuri bataatti (noin 400 g)
- 1 suuri porkkana (noin 100 g)
- 1 keltainen sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rapsiöljyä
- 1 ripaus kurkumaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 3 dl kermaista kookosmaitoa
- 5 dl vettä
- 1 lime
- 1 rkl Möllerin sitruunanmakuista kalanmaksaöljyä
- 0,5 tl chilijauhetta
- 1 tl suolaa
- Pinnalle:
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- Seesaminsiemeniä
Tee näin:
- Kuutio sipuli ja valkosipuli hienoksi. Kuullota sipulit korkeareunaisessa paistinpannussa rapsiöljyssä, mutta älä anna niiden ruskistua.
- Kuori ja kuutio bataatti ja porkkana ja lisää ne pannulle. Lisää joukkoon kurkuma, kasvisliemikuutio, vesi ja kookosmaito.
- Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia, tai kunnes bataatti on kypsä.
- Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi, samettiseksi keitoksi ja lisää sitten limen mehu, Möllerin sitruunanmakuinen kalanmaksaöljy ja chilijauhe.
- Tarjoile keitto turkkilaisen jogurtin ja seesaminsiementen kera.
Reseptin tyyppi: Illallinen – thaimaalainen
Annokset: 4
Valmistusaika: 20 minuuttia
Esivalmisteluaika: 20 minuuttia
Evelina Söderholmin resepti