Bataattikeitto sitruunanmakuisella kalanmaksaöljyllä

Bataattikeitto, thaimaalaisilla mausteilla höystettynä. Tästä reseptistä tulee neljä annosta ja sen valmistuksessa menee noin 40 minuuttia – lisämausteena Möllerin sitruunainen kalanmaksaöljy. Hyvää sekä sielulle että ruumiille.

Ainesosat:

  • 1 suuri bataatti (noin 400 g)
  • 1 suuri porkkana (noin 100 g)
  • 1 keltainen sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 1 ripaus kurkumaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 dl kermaista kookosmaitoa
  • 5 dl vettä
  • 1 lime
  • 1 rkl Möllerin sitruunanmakuista kalanmaksaöljyä
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • Pinnalle:
    • 1 dl turkkilaista jogurttia
    • Seesaminsiemeniä

 

Tee näin:

  1. Kuutio sipuli ja valkosipuli hienoksi. Kuullota sipulit korkeareunaisessa paistinpannussa rapsiöljyssä, mutta älä anna niiden ruskistua.
  2. Kuori ja kuutio bataatti ja porkkana ja lisää ne pannulle. Lisää joukkoon kurkuma, kasvisliemikuutio, vesi ja kookosmaito.
  3. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia, tai kunnes bataatti on kypsä.
  4. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi, samettiseksi keitoksi ja lisää sitten limen mehu, Möllerin sitruunanmakuinen kalanmaksaöljy ja chilijauhe.
  5. Tarjoile keitto turkkilaisen jogurtin ja seesaminsiementen kera.

 

Reseptin tyyppi: Illallinen – thaimaalainen

Annokset: 4

Valmistusaika: 20 minuuttia

Esivalmisteluaika: 20 minuuttia

Evelina Söderholmin resepti