Aasialainen salaatti

Aasialaisista mauista inspiraationsa saanut salaatti. Sopii hyvin lisukkeeksi esimerkiksi grillatulle kalalle tai lihalle. Täydellinen lisuke päivälliselle, sillä sen valmistukseen kuluu vain 15 minuuttia. Ihania makuja ja tuoreita raaka-aineita, jotka kruunaa Möllerin sitruunanmakuinen kalanmaksaöljy.

Aasiasta inspiraationsa saanut salaatti sopii todella hyvin grilliruoan lisukkeeksi! 

Ainesosat

  • 1 suuri salaattikulho
    • ½ kaali
    • 1 pussi suikaloituja kasviksia
    • 1 dl edamamepapuja (soijapapu)
    • 1 dl keitettyä hirssiä, voidaan korvata bulgurilla, couscousilla, kvinoalla tai vastaavalla
    • Kourallinen sokeriherneitä
    • 0,5 dl maapähkinöitä
    • Tuoretta chiliä (halutessasi)
    • Seesaminsiemeniä (halutessasi)
  • Kastike:
    • 2 chiliä
    • 3 valkosipulinkynttä
    • 1 hopeasipulia tai muuta sipulia
    • 1 rkl riisiviinietikkaa
    • 2 rkl seesaminsiemenöljyä
    • 1 rkl Möllerin sitruunanmakuista kalanmaksaöljyä

Tee näin:

  1. Leikkaa tai raasta kaali ohuiksi suikaleiksi ja sekoita siihen vihannesraaste, edamame, hirssit, sokeriherneet ja maapähkinät.
  2. Valmista kastike pilkkomalla chilit ilman siemeniä. Pilko sipuli ja valkosipuli ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen.
  3. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita.
  4. Lisää halutessasi päälle tuoretta chiliä ja seesaminsiemeniä.

 

Reseptin tyyppi: Päivällinen – Aasialainen

Valmistusaika: 15 minuuttia

Evelina derholmin resepti