Aasialainen salaatti
Aasialaisista mauista inspiraationsa saanut salaatti. Sopii hyvin lisukkeeksi esimerkiksi grillatulle kalalle tai lihalle. Täydellinen lisuke päivälliselle, sillä sen valmistukseen kuluu vain 15 minuuttia. Ihania makuja ja tuoreita raaka-aineita, jotka kruunaa Möllerin sitruunanmakuinen kalanmaksaöljy.
Aasiasta inspiraationsa saanut salaatti sopii todella hyvin grilliruoan lisukkeeksi!
Ainesosat
- 1 suuri salaattikulho
- ½ kaali
- 1 pussi suikaloituja kasviksia
- 1 dl edamamepapuja (soijapapu)
- 1 dl keitettyä hirssiä, voidaan korvata bulgurilla, couscousilla, kvinoalla tai vastaavalla
- Kourallinen sokeriherneitä
- 0,5 dl maapähkinöitä
- Tuoretta chiliä (halutessasi)
- Seesaminsiemeniä (halutessasi)
- Kastike:
- 2 chiliä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 hopeasipulia tai muuta sipulia
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 2 rkl seesaminsiemenöljyä
- 1 rkl Möllerin sitruunanmakuista kalanmaksaöljyä
Tee näin:
- Leikkaa tai raasta kaali ohuiksi suikaleiksi ja sekoita siihen vihannesraaste, edamame, hirssit, sokeriherneet ja maapähkinät.
- Valmista kastike pilkkomalla chilit ilman siemeniä. Pilko sipuli ja valkosipuli ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen.
- Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita.
- Lisää halutessasi päälle tuoretta chiliä ja seesaminsiemeniä.
Reseptin tyyppi: Päivällinen – Aasialainen
Valmistusaika: 15 minuuttia
Evelina Söderholmin resepti